tetőépítés, tetőfedés, faház, garázs, előtető, terasz készítés, bádogos munka
Tetőépítés, tetőfedés
Faház, garázs építés
tetőépítés, tetőfedés, faház, garázs, előtető, terasz készítés, bádogos munka
Előtető, terasz készítés
Bádogos munka
Régi tető felújítás, tetőfelújítás
Falszigetelés fával, hőszigeteles
Palatető felújítás
Tetőépítés, tetőfedés árajánlat kérés

Palatető felújítás

A régi azbeszt pala fedések lassan elöregednek és cserére szorulnak.

Én kétféle megoldást szokattam ajánlani, alkalmazni!

Az egyik - és a költséghatékonyabb is egyben - az amikkor fent hagyjuk a régi pala fedést és arra tesszük az új héjazatott! Megvizsgálom, hogy a tartó ácsszerkezet elég erőse ahhoz, hogy elbírjon akár egy cserép fedést is. Ha megfelelő az tetőszerkezet akkor a palára ráfektetünk egy légáteresztős tetőfóliát amit a palán keresztül a meglévő ácsszerkezethez rögzítünk. Az így kapott felületre jön a lécezés és az Osb (ha Zsindely fedést alkalmazunk) vagy a lécezésre egyből a cserépfedés! Felmerül a kérdés, hogy ha fent hagyjuk a régi azbeszt palát akkor az nem veszélyes vagy ártalmas az egészségre? Azt tudni kell, hogy a pala csak akkor ártalmas ha apróra van törve mert az azbeszt szálak akkor tudnak bejutni a tüdőbe és kárt okozni!

A másik amikkor a régi pala fedést lebontjuk egészen az ácsszerkezetig. Az így kapott ácsszerkezet megvizsgáljuk és ahol javítani kell ott javítjuk! Amikkor kész vagyunk az ácsszerkezet javításával jöhet rá a légáteresztős tetőfólia az ellen lécezés és a tetőléc, amikkor ez mind meg van akkor jöhet rá az új fedés!

A lebontott azbeszt palát veszélyes hulladék ként elszállíttatom és erről az elszállító cégtől kapott igazolást a megrendelő részére átadom. Ez a költségesebb tetőfelújítás mert igen drágán szállítják el ezt a veszélyes hulladékot!!!!
© 2023 Zachár-Ács - Ácsmunka, tetőépítés, tetőfedés, faház, garázs, előtető, terasz készítés, bádogos munka

www.kronart.hu - KronArt Design - weblapkészítés, reklámgrafika, programozás, dekoráció

Új fa terasz építés | Új építésű ikerház eladó | Térkő burkoló munkák