tetőépítés, tetőfedés, faház, garázs, előtető, terasz készítés, bádogos munka
Tetőépítés, tetőfedés
Faház, garázs építés
tetőépítés, tetőfedés, faház, garázs, előtető, terasz készítés, bádogos munka
Előtető, terasz készítés
Bádogos munka
Régi tető felújítás, tetőfelújítás
Falszigetelés fával, hőszigeteles
Palatető felújítás
Tetőépítés, tetőfedés árajánlat kérés

Tetőépítés, tetőfedés, ácsmunka

Új tetőépítés lehet bármilyen a tervezők által megálmodott tetőforma. A kivitelezése, ereszkialakítása lehet gyalult, hagyományos dobozolt, a tetőtér lehet látszó szerkezet vagy hagyományos tetőtér beépítéses.

Régi tető felújítása: sokat lehet azzal megtakarítani ha régi tetőszerkezetet felújítjuk és nem bontjuk le! Szerkezetileg ez úgy néz ki, hogy leszedjük a régi fedőanyagot (cserép, pala, stb.), leszedjük a léceket, megtisztítjuk a megmaradt szerkezetet. Ha találunk olyan szarufát vagy gerendát ami elkorhadt vagy meggyengült azt kicseréljük. A megmaradt szerkezetet megerősítjük 5x15 cm-s padlóval vagy 2,5x15 cm-s deszkával (a megmaradó szerkezet vastagságától függ), az így kapott szerkezet teherhordó képessége is javul! Ezzel az eljárással még a régi tetőben lévő egyenetlenségeket is ki tudjuk javítani. Ha ezt így meg csináljuk a tetőre szinte bármilyen fedőanyagot rakhatunk (pl: betoncserép)!Tetőtér beépítés lambériával: a meglévő szarufázat közé 3 cm légrés hagyásával felfogatjuk a min: 15 cm szálas szigetelőt, majd hőtükrös fóliával beborítjuk a szarufákat és felszögeljük a lambériát.

Tető átalakítás: ha egy meglévő tetőt módosítani kell, pl. tetőtér beépítés miatt, akkor a tetőszerkezet statikáját figyelembe véve átalakítjuk a kért formára, ezután elkészülhet a tetőtér beépítés.

Fafödém: A fafödém lehet látszó és burkolt. A látszó fafödémnél a gyalult gerendákra rárakjuk a lambériát vagy parasztdeszka burkolatot és a szigetelést. A burkolt fafödémnél, a szőrös gerendák közt berakjuk a szálas hőszigetelést, aluról a hőtükrös fóliát és lambériát vagy a gipszkartont.Cserépfedés: a tetőket sokféle cseréppel lehet fedni, lehet betoncserép fedés, lehet kerámiafedés, lehet agyagcserép fedés. A fedőanyag fajtáját meghatározza a ház stílusa (pl.: egy mediterrán stílusú tetőre nem szoktak hódfarkú cserepet rakni, mert annyira nem passzol "szerintem"). A betoncserép fedésnél elterjedt az, hogy nehéz a kerámia cserépfedéshez képest. Ez nagyon sok esetben tévhit, mert a betoncserép fedések általában 45 kg/m2 szárazon és vizesen egyaránt, a kerámia és agyagcserép fedések 40-43 kg/m2 szárazon de esős időszakban lehetnek 45-47 kg/m2 is, mivel magukba szívnak valamennyi vizet!

Ettől nem rosszabb egyik a másiknál, csak sok a tévhit!

A cserépfedés felrakása mindig a tetőre kerülő cserépsorok kirajzolásával kezdődik. Ettől egyenesek lesznek a cserépsorok és szép esztétikussá válik a tető!Zsindelyfedés (bitumenes zsindelyfedés): Ebben a fedésfajtában igen nagy a választék a nagyon olcsótól az irreálisan drágáig. Amire érdemes odafigyelni, hogy legalább 15 év garancia legyen rá és a gyártó cég legalább 20 éve működjön (tapasztalatok miatt)!

A zsindelyfedésnél odafigyelünk arra, hogy minden sor zsinór mellett szögelünk a helyére, így szép egyenesek lesznek a zsindely sorok!Tetőtéri ablakok beépítése: A tetőablakokat be lehet építeni új tetőbe és régibe is. A régi tetőknél az ablak méretét meghatározza a szarufák közti távolság. Tetőablak választásánál számolni kell a bevilágítandó tér méretével mert fontos, hogy ahoz igazítsuk az ablakot!Én két ablaktípusnak vagyok a garanciás beépítője: Velux és Roto
© 2024 Zachár-Ács - Ácsmunka, tetőépítés, tetőfedés, faház, garázs, előtető, terasz készítés, bádogos munka

www.kronart.hu - KronArt Design - weblapkészítés, reklámgrafika, programozás, dekoráció

Új fa terasz építés | Új építésű ikerház eladó | Térkő burkoló munkák